דנמציה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

18/03/2011 | 22:10 | מאת: לימור

סבתי בת 84 לפני שנתיים בערך אובחנה כחולת דמנציה. לפני כשלושה חודשים נפלה ושברה את האגן, מאז מצבה הידרדר יותר בעקבות המחלה והיא אושפזה בבית חולים סיעודי מורכב. אני פונה בשם אימי ודודתי לנסות לברר אודות התנהגות מסויימת. סבתי נוגעת כל הזמן בצואה שלה מורחת אותה, משחקת איתה, דבר שמאוד לא נעים לה בטוח, ולסביבה. אנו לא יודעים למה היא עושה זאת. תמיד שמבקרים אותה לוקחים אותה לשירותים קצת בקושי אבל נענים לבקשתה ולמרות זאת הדבר לא נמנע, היא עושה זאת תמיד שאף אחד לא בקירבתה. בבית החולים העבירו אותה לחדר לבד כתוצאה מהמריחה של הצואה על עצמה ועל המיטה וכל מה שלידה. האם הדבר מתאים לחולי דמנציה, האם בבקשה ניתן למנוע זאת בדרך מסויימת והשאלה החשובה מדוע זה קורה? אשמח מאוד לקבל עצה, הסבר או כל מה שנראה מתאים תודה רבה מראש לימור

19/03/2011 | 13:37 | מאת: אילן שפר

לימור שלום ההתנהגות שאת מתארת היא חלק מהביטויים של דמנציה אצל חלק מהחולים. מבחינת סבתך היא אינה מודעת למה שהיא עושה. ניתן לנסות טיפול תרופתי מתאים, בהתאם לשיקולו של הרופא המטפל.

מנהל פורום גריאטריה