דמנציה, מה עושים?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

31/07/2008 | 21:18 | מאת: רחל

אמי בת 76, לאחרונה אני מרגישה אצלה ירידה בזיכרון בעיקר לטווח קצר, היא חוזרת על אותם סיפורים ושואלת אותן שאלות שוב ושוב. היא עברה הערכה אצל גריאטר שאבחן דמנציה "קלה". אימי מתגוררת לבד ומתפקדת באופן עצמאי. כיצד עלי לנהוג?

01/08/2008 | 19:46 | מאת: אילן שפר

רחל שלום בשלב זה מה שנדרש ממך הוא בעיקר להבין שמעתה אימך כנראה תהיה זקוקה ליותר עזרה ותשומת לב רבה יותר, גם אם לא תבקש זאת ממך. בשלב הראשון ("הקל") של דמנציה התפקוד הבסיסי (רחצה, הלבשה, ניידות) כמעט ואינו נפגע. לעומת זאת, התפקוד המתקדם כפי שהוא נקרא, בדרך כלל כן נפגע ברמות שונות, הכוונה לניקיון הבית, בישול, קניות, לקיחת תרופות(חשוב!!)ניהול כספים. בכל התחומים האלה תצטרכי להיות עם היד על הדופק ולהציע את העזרה המתאימה כשתזהי את הצורך בכך. חשוב מאוד שבכל שלב תשתפי את אימך עד כמה שניתן ותשתדלי להימנע מחיכוכים מיותרים. אני מניח שהאבחנה שניתנה לאימך אינה קלה עבור שתיכן, כמו בכל אבחנה של מחלה כרונית, צריך קודם כל להסתגל למצב החדש ולהתחלה של התמודדות חדשה. לא ציינת האם יש לך אחים או אחיות, אם כן חשוב לערב ולשתף גם אותם בכל התהליך. אשמח לענות על כל שאלה נוספת בנושא.

10/10/2010 | 07:00 | מאת: נירית

א חשוב שאימך לא תוכל להוציא כספים מחשבון בלי שתי חתימות היות וכאשר הזיכרון לטווח קצר ניפגע התפיסה ושיקול הדעת הסכנה בטעויות בשימוש בכסף והוצאתו מהבנק ב תשלומים לעוזרת ולפועלים מכל סוג שהוא שבאים הבייתה או שהיא צריכה להעזר בהם כדאי שאת או מישהו אחראי מצד המישפחה יהייה בזמן מתן כסף ג כדאי שבחשבון הצקים הסכום יהייה מוגבל כי היא עלולה להוסיף אפסים בלי להרגיש בתשלום על צקים ד במוקדם או קצת יותר מאוחר קבלו אפוטרופסות עליה על מנת לשמור על כספים ועל ההחלטות החשובות להמשך החיים בהצלחה

מנהל פורום גריאטריה