אמא

דיון מתוך פורום  גריאטריה

03/03/2011 | 10:58 | מאת: אורנה

שלום, אימי בת 79 נמצאת במוסד סיעודי.עברה מס' אירועים מוחיים ויושבת בכיסא גלגלים רוב היום. בזמן האחרון מתלוננת על כאבים בגב והיד השמאלית שלה בעקבות הcva מתפקדת בקושי. היד כבדה,קשה להזיז אותה וכל נגיעה בה כואב לה מאוד.פנינו לפיזיותרפיסט במקום והסברנו את הבעיה. הם נותנים לה טיפול פסיבי במיטה בלבד פעמיים בשבוע וטיפול אחר טוענים כי היא מסוגלת לעשות.לפי ראות עיננו היא פשוט יושבת רוב היום על כיסא גלגלים לא נוח לה כואב לה כל הגוף והיא מתנוונת על הכיסא בחוסר מעש.רצינו להביא מישהו מבחוץ שיעשה לה עיסוי ויקל על כאביה אבל במוסד טוענים שבגלל האוסטואופרוזיס הסכנה היא שיכולים לגרום לה שבר בעצמות, אז לא לקחנו את הסיכון. אבקש לדעת מה ניתן לעשות על מנת להקל על כאביה. האם יש טיפול אחר שיכול לעזור לה?חשבנו לפנות לאורטופד אולי צריך לעשות צילום ולבדוק אולי יש פגיעה כלשהי ולא נראית אבל הם טענו שהכל נובע מהcva וזה לא יעזור.אשמח לתשובתך.תודה.

04/03/2011 | 22:11 | מאת: אילן שפר

אורנה שלום הכאבים שאימך סובלת מהם עלולים לנבוע מסיבות שונות או שילוב של כמה סיבות:תוצאה של הארועים המוחיים עצמם שהיא עברה, אוסטאופורזיס (תלוי מה דרגת החומרה), ישיבה ממושכת בכיסא שאולי לא מתאים לה. קיימים מספר טיפולים שיכולים להתאים לה: פיזיותרפיה כפי שאת אומרת שהיא מקבלת, אם כי לטעמי תדירות הטיפולים צריכה להיות גבוהה יותר (בהתאם למצבה), טיפולים באמצעות אולטרסאונד (גם כן חלק מהטיפול שפיזיותרפיסטים נותנים), טיפול באמצעות מכשיר טנס (tens) לכאבים וטיפולים תרופתיים. אפשר גם לנסות טיפולים אלטרנטיביים כמו דיקור. באשר לנזק שעלול להגרם לה מטיפולי פיזיותרפיה - השאלה היא מה חומרת האוסטאופורזיס שהיא סובלת ממנה, לא בכל מצב ולא כל טיפול עלול להזיק לה, בקשו חוות דעת של פיזיותרפיסט מקצועי חיצוני, אני לא שולל גם בדיקה של אורטופד- ייתכן ששינויים ניווניים בעמוד השדרה לדוגמא בשילוב עם ישיבה ממושכת ולא נוחה, מכאיבים לה (האם היא יושבת על כרית מתאימה??). כאמור יש די הרבה אפשרויות להקל על אימך.

מנהל פורום גריאטריה