רישיון נהיגה בגיל השלישי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

13/11/2008 | 17:26 | מאת: שלומית

אבי בן 80,סובל משיכחה ועדיין מתעקש להמשיך לנהוג דבר שבעיננו [בני משפחתו] מסוכן למי שנוסע איתו וגם לאחרים הנוסעים בכביש . בידי מי הסמכות לומר לו שעליו להפסיק לנהוג? תודה רבה שלומית

13/11/2008 | 20:39 | מאת: אילן שפר

שלומית שלום הרופא המטפל הוא למעשה זה שעליו לאמר לאביך שאינו יכול להמשיך לנהוג, זה יכול להיות רופא המשפחה או גריאטר, אם אביך הגיע אליו לבדיקה ואבחון. הרופא אמור לפנות למשרד הרישוי ולהודיע להם על הצורך בשלילת הרשיון, המכון לבטיחות בדרכים הוא זה שמוסמך מטעם משרד הרישוי לקבוע אי כשירות לנהיגה על פי צו שר הבריאות. חשוב לקחת בחשבון שמניעת נהיגה, במיוחד אם היא בנגוד לרצונו של האדם, היא פעולה שבדרך כלל פוגעת בעצמאותו ולכן גם מתסכלת ומכעיסה, בתור שכזו היא צריכה להעשות באופן מתחשב עד כמה שניתן. בהצלחה.

מנהל פורום גריאטריה