בעיית שליטה על יציאות - דמוי שלשול

דיון מתוך פורום  גריאטריה

20/01/2011 | 18:15 | מאת: נירה56

שלום, אמי, בת 82, החלה לקבל התקפים של כאילו שלשול: יציאות נוזליות פתאומיות ללא שליטה. זה מופיע ללא כאבים, ללא תחושה מוקדמת שמשהו עומד לקרות, ללא כל תחושות המלוות שלשול. גם שינוי לתזונה המתאימה לשלשול (אורז לבן, עוף מכובס, לחם לא מלא וכד) אינן משפיעות. האם זו תופעה מוכרת? מה אפשר לעשות? זה לא קורה כל הזמן אבל זו פעם שניה בתוך כחודש, והיא חוששת לצאת מהבית למרות שכללית היא אדם עצמאי וצלול ומתפקד ויוצאת לסיבובים ברגל מביתה כל יום. יש לציין כי התפריט שלה כמעט לא משתנה לאורך שנים רבות, אמנם כולל ירקות רבים אך לא אוכלת בחוץ, לא אוכלת מאכלים אקזוטיים, מכינה בעצמה את כל מזונה ולא אוכלת אוכל מוכן/משומר/מתועש. האם יש לכך תרופה או פתרון אחר? אודה על תשובתך - זה גורם דיכאון רציני עבורה, וחבל לי שאינה מעיזה לצאת. תודה, נירה

22/01/2011 | 12:25 | מאת: אילן שפר

נירה שלום התופעה שאת מתארת מצריכה התייחסות רפואית, אני מציע בשלב ראשון לפנות לרופא המשפחה לבדיקות בסיסיות כמו בדיקת דם וצואה, אני מניח שבהמשך הוא יפנה את אימך לרופא גסטרואנטרולוג.

24/01/2011 | 07:22 | מאת: נירה56

תודה רבה

מנהל פורום גריאטריה