איך לא להעליב?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

08/11/2008 | 09:38 | מאת: בת דואגת

זוג הורים קשישים, אמא סיעודית עם מטפלת זרה ואבא בן 90 שסובל לאחרונה מירידה קוגניטיבית. לאחרונה האבא מרבה לקנות דברים מיותרים (לדעתי) איך להסביר לו מבלי לפגוע שהוא מבזבז את כספו ( הוא חי בדרך כלל בצמצום רב.) הוא "בעל השליטה " על כספו , אך יש חשש שמתחיל לאבד פרופורציות. נ.ב. הוא אינו מוכן להחליף פלטה לשיניים בגלל ההוצאה הכספית , אך מצד שני קונה דברים מיותרים ( לא מדובר בסכומים גבוהים מאד)

08/11/2008 | 12:45 | מאת: אילן שפר

שלום לבת המודאגת את מתארת מצב שהוא אכן בעייתי, מצד אחד אביך כמו שאת אומרת הוא אדון לכספו ולא היה רוצה שיתערבו בהחלטותיו, מצד שני ייתכן מאוד שכושר השיפוט שלו, לפחות בענייני כספים נפגע. צריך כמובן לדבר איתו על הנושא, אני מציע שאם יש לך אחים אחיות או מישהו אחר מספיק קרוב, לגייס גם אותם לטובת הענין. בשלב ראשון כדאי לפנות אליו בגישה חיובית עד כמה שניתן, הכוונה להמנע בביטויים שעלולים לעורר התנגדות או שיישמעו כהאשמה כמו לדוגמא "מבזבז" או "בשביל מה קנית את זה?". אפשר להתחיל בהערה כללית על כסף - לחבר את הנושא אפילו למצב הכלכלי הכללי היום ואז לשאול את אבא כיצד הוא מסתדר בעניני כספים עם כל מה שקורה היום,להציע עזרה /ייעוץ בניהול הכספים ("כמובן שאתה מנהל את החשבון אבל אם תשתף אותנו יותר נוכל לעזור") במידה שתתקלי בהתנגדות, לא נותר אלא להמשיך לנסות לעקוב מקרוב ואם יתברר לך שאת חייבת להתערב תהיי צריכה להיות יותר אסרטיבית מול אביך ואפילו לנסות ולהציב לו עובדות בענין מתן יפוי כוח לחשבון. בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה