שאלה בבקשה על אישפוז סיעודי ומימון

דיון מתוך פורום  גריאטריה

25/12/2010 | 12:42 | מאת: אדיר

שלום אנו שישה אחים ואחיות, האם מאושפזת במוסד סיעודי עם דמנציה קשה. הנהלת המוסד שם היא מאושפזת ביקשה מכל ילדיה להציג תלושי משכורת והצהרה על ההון שלהם לצורך קביעת דמי האישפוז. שלושה מבין האחים, אינם מעונינים לשתף פעולה ומסרבים להביא הצהרה. ההנהלה ביקשה שנוציא את האם או שנשלם סכום מלא. השאלה, איך מחייבים את המסרבים ? האם משרד הבריאות יחייב אותם? או הגשת תביעה לבית משפט לענייני משפחה ? העניין נעשה מאוד דחוף. תודה על התשובה

25/12/2010 | 17:26 | מאת: אילן שפר

אדיר שלום התנאי לקבלת סיוע כספי ממשרד הבריאות הוא מילוי שאלוני ההצהרה על ידי כל הבנים והבנות, המשרד אינו יכול לכפות או לחייב בני משפחה שמסרבים לעשות זאת ובמקרה כזה לא ישתתף בעלות האשפוז.אתה יכול כמובן להתייעץ עם לשכת הבריאות במקום מגורייך ו/או לפנות ליעוץ משפטי ולבדוק אילו אפשרויות פעולה עומדות בפנייך. אם למישהו מקוראי הפורום יש מידע נוסף / אחר בנושא הוא מוזמן לכתוב.

16/01/2011 | 11:11 | מאת: shushi

שלום רב, לקבלת מימון אשפוז סיעודי,אני יודעת בכדי לאשפז במוסד סיעודי אתה בוחר מוסד כלשהו ומשלמים השתתפות עצמית 100 שקלים ליום כל זהנעשה דרך הקופות. ואז באופן אוטומטי היא עוברת למשרד הבריאות,תבררו את העניין דרך קופת חולים שאתם בו אתם נמצאים. שמי שושי אני לא רופא,חמתי אושפזה במוסד סיעודי יש לי אתר בנושא חוק סיעוד :http://www.shushi.2all.co.i

28/12/2010 | 21:41 | מאת: א

להלן מידע שיכול לסייע להבין את התהליך: הליך אישפוז סיעודי- http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=73&catid=622&pageid=3538 מימון אישפוז סיעודי- http://www.health.gov.il/download/forms/a2699_mk24_05.pdf במקרה של סירוב חלק מהילדים לשתף פעולה, כמו שכתב מנהל הפורום - כדאי להתייעץ עם עובדת סוציאלית בלשכת הבריאות או במוסד עצמו, או לשאול עורך דין.

29/12/2010 | 09:11 | מאת: אדיר

מנהל פורום גריאטריה