איך מטפלים בחוסר תיאבון?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

20/12/2010 | 23:03 | מאת: רחל

חמתי בת למעלה מ- 80 חיה בגפה, נראית ערנית וחיונית אבל לאחרונה איבדה את התיאבון ירדה במשקל ונחלשה מאד פיזית. היא טוענת שהיא מרגישה שבעה. בדיקות מקיפות בבית חולים לא העלו סיבה. האם יש דרך לשפר תיאבון, או דיאטה מיוחדת לאנשים בגילה. ניסינו להגיד לה שתתייחס לאוכל כמו לתרופה ותכריח את עצמה לאכול, אבל זה לא עובד.אנחנו מאד דואגים ולא יודעים איך להתמודד עם המצב.

22/12/2010 | 22:56 | מאת: אילן שפר

רחל שלום ירידה בתאבון אצל קשישים במיוחד אלה שגרים לבד עולה לנבוע מסיבות שונות, אחת הסיבות השכיחות יכולה להיות מצב רוח ירוד או אפילו דכאון, את כותבת ששללתם סיבות גופניות כך שבהחלט ייתכן והסיבה היא נפשית, האם הנושא הזה נבדק? את מציינת שהיא נראיית חיונית וערנית אולם ייתכן שזהו רק הרושם שהיא יוצרת אצלכם. האם היא נמצאת בחברת אנשים? האם היא הולכת למועדון? מרכז יום שבו דואגים לארוחות בוקר וצהריים? אי אפשר להתייחס לאוכל כמו אל תרופה ולכן זה לא "עובד". האם היא מבשלת לעצמה או שאתם דואגים לזה? לפעמים חוסר חשק לבשל והעובדה שאין מזון מבושל זמין בבית הן סיבות לאכילה לא מספקת. האם היא מגיעה אליכם או לבני משפחה אחרים לארוחות? זה יכול לפתור חלק מהבעיה. לגבי דיאטה מיוחדת, ישנו מזון נוזלי (אנשור או אנשור פלוס לדוגמא) המיועד לאנשים שאינם מסוגלים/יכולים לאכול ארוחות רגילות ומסודרות אבל בדרך כלל זה יהיה המוצא האחרון אלא אם כן הוא משמש רק להשלמת תזונה.(גם משום שסוג המזון הזה ממש אינו מעורר תאבון וגם כי הוא לא כל כך טעים אם כי הוא מזין)

16/02/2011 | 11:29 | מאת: הרוזנת

חוץ מדכאון יש אפשרות שהגברת פיתחה טטרנות (חוסר רגישות באף לריח) כשלא מריחים את האוכל, פעמים רבות הולך גם התאבון[ טטרנות יכולה להופעי מכל מיני סיבות ובגיל מבוגר ומתקדם יכולה להעיד על תחילת דמנציה או אלצהיימר

מנהל פורום גריאטריה