סירוב לבדיקת פסיכאטר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

12/12/2010 | 22:53 | מאת: שגית

שלום רב, סבתי בת 87 ומתגוררת בבית אבות. בתקופה האחרונה ישנה הרעה משמעותית במצבה הנפשי והקוגנטיבי. יש לה התפרצויות בכי ותוקפנות, היא חושדת כי המטפלים גונבים לה דברים וכן ישנה ירידה משמעותית בזיכרון. משפחתי הציעה לה להיפגש עם פסיכיאטר, לצורך אבחון וטיפול, אולם היא סירבה וטענה,כי אנו איננו מאמינים לה שגונבים ממנה וחושבים שהיא משוגעת. אף הניסיונות להציג את הפניה לפסיכאטר בשל מצבה הנפשי ולא הקוגנטיבי, נדחות על ידה. כיצד ניתן לעזור לה? שגית

13/12/2010 | 14:48 | מאת: אילן שפר

שגית שלום העזרה היחידה היא בפניה לאבחון וטיפול בהתאם, היות שהיא אינה מוכנה לפנות לפסיכיאטר, אני הייתי מציע לדבר איתה דווקא על רופא גריאטר - כפי שעניתי לשאלה קודמת בפורום, להסביר שאתם פונים לרופא שהוא מומחה לגיל המבוגר לבדיקה כוללת של תפקוד, תרופות ועוד. אתם יכולים גם לנסות להסביר לה שבדיקה אצל רופא גריאטר היא בדיקה שגרתית לכל מי שנמצא בבית האבות ולאוו דווקא לה. האם היא נבדקה ע"י רופא במקום??

מנהל פורום גריאטריה