מצב דמנציה אים להתמודד?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

21/11/2010 | 22:35 | מאת: יעקוב

לאחותי אובחנה דמנציה לא מזמן. היא במצבי בלבול גדולים שהולכים ומחמירים. היא אלמנה זה יותר מעשר שנים, שחיה בגפה, ומצבי הבלבול החמירו מאוד זה כמה חודשים. בלבול בימים, (לא יודעת איזה יום היום) היא דורשת לעשות עבורה דברים שהיא צריכה לעשות אבל כבר עשתה, היא קוראת בקולי קולות לשכנה כדי לדבר איתה או לשאול אותה שאלות על דברים "של מה בכך". אותה שכנה וגם השכנים האחרים באים בתלונות בגלל הצעקות שהיא צועקת כדי לקרוא לאותה שכנה ועוד הרבה תופעות מסוג זה. הרושם הוא שהיא זקוקה להשגחה קבועה שהיתי אצלה כארבעה ימים כמעט ברציפות כדי להשגיח עליה,ופשוט הותשתי והרגשתי פקעת עצבים ולא יכולתי עוד. הכיוון כנראה הוא מוסד סיעודי, אבל בינתיים היא זקוקה להשגחה ואין מי שישהה איתה וישגיח עליה. האם אפשר לאשפזה בבית חולים גריאטרי או סיעודי לתקופה קצרה הן למטרת איבחון מקיף והן במטרה שנוכל לחשוב בראש שקט ובלי הנטל של הדאגה לה, ולמצוא פתרון ארוך טווח? אשמח גם לשמוע עצות נוספות תודה רבה, ואם צריך שאלות הבהרה אשמח להבהיר יותר

22/11/2010 | 15:46 | מאת: יעקוב

24/11/2010 | 21:10 | מאת: אילן שפר

יעקוב שלום אתה כותב שאחותך כבר אובחנה כסובלת מדמנציה, אם כפי שאתה כותב הכיוון הוא אשפוז מוסדי הרי שבדרך כלל התהליך הזה לא אמור ממושך במיוחד אם הומלץ על השגחה קבועה, אני מציע שתפנה בדחיפות לעובדת סוציאלית בקופת החולים בה היא מבוטחת ו/או ללשכת הרווחה בעיר מגוריה כדי לקדם את האשפוז, למיטב ידיעתי לא מאשפזים במקרים כאלה בבית חולים גריאטרי או סיעודי לצורך אבחון מקיף.

30/11/2010 | 14:05 | מאת: גילת רדליך כהן

אני שומעת את מצוקתך הרבה,לגבי סידור בבית אבות,הסידור הוא על בסיס חודשי בלי התחייבות לזמן,אפשר למצוא סידור מהיום למחר.תהליך הקליטה לוקח בערך חודש,אפשר לבקש סיוע כלכלי מהמדינה זה לוקח בין חודש לשלושה חודשים תלוי באיזה לשכת בריאות אזורית.בכדי לכנס לבית אבות צריך חומר רפואי ,דוח תפקודי,מכתב מפסיכוגריאטר,חזק ואמץ גילתיעוץ והכוונה לגיל השלישי י

13/02/2011 | 14:33 | מאת: אילה-עו"ס-"חלופה"

האם בדקתם אופציה להזמנת עובדת זרה? אני עובדת סוציאלית בחברת סיעוד שניקראת "חלופה" ואשמח לחשוב ביחד איזה מענה יכול להתאים לאחותך ולך כדי שהיא תהיה תחת השגחה ואתה תהייה רגוע ניתן ליצור איתי קשר בפלא' 052-2547458 אילה

מנהל פורום גריאטריה