רחצה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

02/11/2010 | 12:16 | מאת: מלכה

שלום כיצד ניתן לשכנע אדם כבן 84 שנים להתקלח?הוא אינו מוכן להתרחץ ולא לשטוף ידיים.יש לו התחלה של דיסמניה ורקע של מחלות רבות תודה מלכה

03/11/2010 | 23:03 | מאת: אילן שפר

מלכה שלום סרוב להתרחץ הוא בעיה שכיחה למדי אצל חולים הסובלים מדמנציה, ישנן כמה דרכים לנסות התמודד איתה, מאוד תלוי גם מה היו הרגלי הרחצה קודם לכן, אם מדובר לדוגמא באדם שגם קודם לכן לא הקפיד על הגיינה אישית טובה יהיה כנראה קשה יותר לשכנע אותו להתרחץ. אחד הדברים הבסיסיים אצל חולים הסובלים מדמנציה הוא שגרה - מבחינת רחצה הכוונה היא להפוך אותה לפעולה שגרתית, סוג של טקס עם אותם שלבים בכל פעם: מדי יום או כל יומיים, באותה שעה (שהיה רגיל אליה בעבר), אחרי כל יציאה מהשרותים, לפני כל ארוחה. לחזור אפילו על אותם משפטים:" עכשיו נלך להתרחץ..." - (לא בצורה של שאלה), לקשר את הפעולה לחוויה נעימה: חדר מואר היטב, סבון ריחני, טמפרטורה מתאימה, אפשר לנסות גם מוסיקה נעימה, עיסוי, רחצה בישיבה אם הוא מפחד ליפול. לפעמים מה שמרתיע הוא דווקא רחצה וחפיפה של הראש דווקא, אפשר להפריד בין שתי הפעולות: גוף וחפיפת ראש. אפשר לנסות רחצה עם ספוג רטוב או כפפת רחצה ולאוו דווקא עם מים זורמים. כמו שאת רואה ישנו מספר שיטות וצריך לבדוק איזו מהן תתאים.

מנהל פורום גריאטריה