אמי בתה-84

דיון מתוך פורום  גריאטריה

01/11/2010 | 12:07 | מאת: חלי

לד"ר שלום. אמי בת 84,לאחרונה שוכחת היכן שמה את חפציה,ומאשימה אחרים בלקיחתם. חושבת שמדברים עליה רע כל הזמן ורוצים להזיק לה. לעיתים מסרבת לאכול בטענה שרוצה למות ולגאול את כולם. לעיתים כועסת עלינו(מי שבא לבקר אותה בבית) הזמנתי לה תור לגריאטר,אבל לבנתיים עד שיגיע התאריך לקחת אותה אליו מה אפשר לעשות? (היא הורסת את יחסייה הטובים איתנו) אנחנו אובדי עצות ,ממה זה נובע? היא תמיד הייתה אישה טובה ונחמדה שרצתה קשר איתנו. אנא ממך עזור למצוא מהיכן הבעיה. מבת הזקונים המודאגת.חלי

02/11/2010 | 16:23 | מאת: אילן שפר

חלי שלום השוני בהתנהגות של אימך כפי שאת מתארת אותה יכול לנבוע מירידה שכלית או קוגניטיבית כפי שמקובל להגדיר אותה, ירידה כזאת יכולה להיות תוצאה של גורמים שונים (חלקם לפעמים הפיכים) כמובן שיש צורך בבדיקה ואבחון לפני שקובעים ממה אימך סובלת. החשוב ביותר מבחינתכם כרגע הוא קודם כל להבין שההתנהגות והמחשבות האלה אינן בשליטה של אימך אלא ביטוי למצב רפואי מסויים, התגובות שלה, עד כמה שזה אולי לא נשמע הגיוני, אינן אישיות כלפייכם ובוודאי שאין לה שום כוונה להרוס את יחסיה איתכם, להיפך, דווקא עכשיו היא זקוקה לכם יותר מכל דבר אחר. היות שכך, עד שהיא תיבדק (וגם אחר כך) חשוב לא להתעמת איתה כשהיא מאשימה אתכם בדברים שלא עשיתם, לנסות במקרים כאלה להסיח את דעתה בדברים אחרים ולגלות כמה שיותר סבלנות, גם אם זה אולי לא כל כך פשוט.

מנהל פורום גריאטריה