נואשים בחיפוש אחר עובדת זרה לעזרה לאבי החולה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

09/08/2010 | 18:36 | מאת: אתי

שלום לכל המשתתפים ולמנהל הפורום. אני פונה אליכם לאחר שחשבתי שיתכן ומישהו מיכם מכיר אולי עובדת זרה הפנויה לעבודה. אבי חולה דמנטי בן 77 לאחר שבר בצוואר הירך, צריך לחזור הביתה משיקום בעוד 10 ימים,וזקוק באופן קבוע לעזרה 24 שעות. פנינו כבר לחמש חברות כח אדם ולא נשלחה אלינו אפילו מועמדת אחת (יש לנו רשיון להעסקת עובדת זרה). אבי מתגורר עם אימי שהיא אישה עצמאית, בבית מסודר ומאובזר בירושלים, העובדת תתקבל בסבר פנים יפות, תקבל חדר וכל מה שאדם צריך כדי להרגיש בבית. אם מישהו מכיר יודע - נשמח לקבל פניות. בברכה אתי טלפון 050-4081977

21/10/2010 | 15:35 | מאת: בן של

לא ברורה לי פנייתך אמי זכאית לעובדת זרה. פנינו לחברת הסיעוד אם אישור העסקה, וקיבלנו רשימה של קורות חיים של עובדות אשר עדיין בחו"ל ופשוט ייבאנו אחת. אני יודע שיש הבדל לגבי ביוא בין המזרח הרחוק לבין מזרח אירופה. מהמזרח הרחוק לוקח יותר זמן מרגע שהיא מגיעה, ןלעומת זאת מאוקרינה (לאימי יש אוקראינית, והיא מצויינת) הם מגיעות מהר אבל יותר קשה לקבל אישור עבורן (במקרה שלנו אימי דוברת רוסית, וזו הייתה הסיבה שאישרו). כשאתה אומר שאף חברה לא שלחה מועמדות, אני מבין שזה מפני שאתה מחפש עובדת שכבר בארץ, וכאלו כנראה יותר קשה להשיג. צשקול ייבוא, ובנתיים תקח מחברות הסיעוד עובד ישראלי שיבוא בבוקר, ירחץ אותו יעזור בהאכלה , ילך הביתה, ובערב יעזור להשכיב לישון. אם תקחו ישראלי תקבלו מהמדינה סיוע ביותר שעות מאשר עבור עובד זר, ובנתיים תעשו ייבוא

מנהל פורום גריאטריה