סמכות של רופא

דיון מתוך פורום  גריאטריה

29/10/2008 | 19:56 | מאת: איריס

האם יש לרופא בבית אבות גריאטרי סמכות לתת כדורים פסיכיאטרים לזקן? או שרק לפסיכיאטר מותר ?

31/10/2008 | 23:06 | מאת: אילן שפר

איריס שלום ראשית כדאי לציין שתחת הכותרת "כדורים פסיכיאטריים" ישנן מספר קבוצות תרופות: תרופות הרגעה כמו ואבן או לוריואן, תרופות אנטי דכאוניות כמו ציפרלקס או רסיטל ותרופות אנטי פסיכוטיות כמו ריספירדל או סרוקואל. אני לא יודע לאילו תרופות את מתכוונת. בעקרון כל רופא יכול לרשום תרופות כאלה ולא רק פסיכיאטר או גריאטר שלו הכשרה דומה למתן תרופות כאלה. חשוב יחד עם זאת לציין שקבלת תרופות אנטיפסיכוטיות וחלק מהאנטידכאוניות במסגרת סל הבריאות (בהשתתפות הקופות) כן מותנה באישור של גריאטר או פסיכיאטר.

מנהל פורום גריאטריה