מצב בעייתי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

05/04/2010 | 02:04 | מאת: טובה

שלום אילן, אמי בת ה-96 כועסת על המטפלת שלה, לא מוכנה לאכול את מה שהיא מכינה בטוענה שזה חמוץ, למרות שהיא מקבלת כל יום אוכל מבושל טרי, מעליבה את המטפלת. המטפלת רושמת את כל המצבים הקשים שהיא סופגת מאמי. טוענת שזה עוזר לה. השאלה היא אם המטפלת יכולה להגיש תביעה משפטית? אמי אומרת לה שהיא מצידה יכולה להתלונן אצל עורך דין.מה עלי לעשות? אני רוצה לציין שאף רופא לא ציין שאמי לא שפוייה או סובלת ממחלה שגורמת לה להתנהג כך. אין לי שום מסמך כזה. היא גם לא לוקחת תרופות או מקבלת טיפול גריאטרי כלשהו. תודה על תשובתך.

05/04/2010 | 12:26 | מאת: אילן שפר

טובה שלום זמנים לא קלים עוברים עלייך. התלונות של אימך על האוכל הם דוגמא נוספת למה שסיפרת בפניה הקודמת, כל זמן שאינה מסרבת לאכול, אין כאן בעיה ממשית. האם דיברת עם המטפלת וניסית להגיע איתה לאיזשהי הבנה לגבי ההתייחסות שלה להתנהגות של אימך? אם בכל זאת היא לא מוכנה לקבל ש"זה מה שיש" או אם אין ביניכן הבנה (אמון?) כדאי לפנות לחברת הסיעוד ולהחליפה (אני יודע שהיא הרביעית או יותר אבל במקרה כזה אני לא רואה מנוס). תביעה משפטית? על מה בדיוק? אני שוב אומר, ההתנהגות שלה לא נראיית לך? תיפרדו, הרי את התנהגותה של אימך כנראה לא תוכלו לשנות. נוכח כל מה שתארת בשאלות הקודמות ובזאת, כדאי אולי שאימך תיבדק ע"י גריאטר שיאבחן האם אכן מדובר בהתנהגות שאולי נובעת מדמנציה. בהצלחה וחג שמח.

05/04/2010 | 20:47 | מאת: טובה

שלום אילן, דיברתי עם המטפלת והסברתי לה בדיוק את מה שכתבת לגבי המצב ואיך היא יכולה להעסיק את אמי. היא ניסתה אך אמי טוענת שהיא עייפה ולא רוצה לשתף פעולה בשם אופן. המטפלת בסדר גמור, מאד פדנטית ודייקנית לגבי הצרכים של אמי.אני מסבירה לאמי שיכול להיות מסוכן להחליף מטפלת שיכולה להיות אכזרית אליה, בגילה המופלג. אך הדברים עוברים לה ליד האוזניים-כלום לא נקלט. אכן הימים שלי קשים מאד.תודה על תגובתך ועזרתך.

05/04/2010 | 23:31 | מאת: אילן שפר

מדברייך אני מבין שאת מרוצה מהמטפלת ושהיא טובה, אני שמח כי זה מקל מאוד ואם כך אני גם לא רואה סיבה לדאגה מהרישומים שאמרת שהיא עושה. חבל שאימך אינה משתפת פעולה אבל עם זה כנראה שכרגע אין הרבה מה לעשות, תני לעצמך קרדיט על הנסיון, קחי אוויר ותמשיכי הלאה בידיעה שאת מבחינתך עושה את המקסימום האפשרי. אילן

10/06/2010 | 14:22 | מאת: חיים

שלום טובה. אני מקווה שאמך בקו הבריאות ומצאת פתרון. במדה ולא, אשמח ליעעץ פתרון נוח .ומקל . חיים 0542327011

מנהל פורום גריאטריה