דיכאון?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

22/02/2010 | 13:42 | מאת: מלכה

שלום אבי כבן 84 שנים עם הרבה מחלות.ושותה הרבה תרופות פעם היה יושב במרפסת הביתית (בית על קומות מרפסת בתוך הבית) היה קורא אוכל שר היום אין לו תיאבון לאכול היה תמיד אוכל מעט אבל עכשיו אין לו תיאבון רוצה רק לשתות ואם אוכל אוכל ביס קטן מבורקס או מפיתה וזיהו.בבוקר מקפידים לתת לו מיץ תפוזים טבעי ושמן זית הוא שותה ומיד הולך לישון.טוען שהוא עיף ואין לו כוי לעיתים קם לשירותים ושוב חזרה למיטה ולפעמים כל היום ישן בוקר ולילהוכמעט לא אוכל רק רוצה לשתות אנו נותנים לו אינשור שתיה עם ויטמנים אין לו חשק לקום טוען שהוא עיף ולעיתים גם לא מדבר מה זה?פעם בשבת היתי באה מבית הכנסת ומספרת לו מהתורה והוא היה מתענין היום גם זה לא רוצה רק לישוןולעיתים אמר שרוצה למות אתמול היה כבר יותר טוב היה עירני במהלך היום כ5 שעות לסירוגין אבל היום שוב רוצה לישון עשינו בדיקות דםיחסית בסדר קצת חסר ברזל B12 בסדר מה זה יכול להיות? דיכאון?אגבהוא לא תמיד מבין מה שאומרים לו ולעיתים יש דברים שהוא שוכח פעם שאל אם אחותו בחיים? איפה היא? מה עושים? והאם אתה מכיר רופאים באיכילוב בגריאטריה שהם טובים?והאם כדאי לעשות זאת אודה על תשובתך מלכה

23/02/2010 | 12:12 | מאת: אילן שפר

מלכה שלום המצב שאת מתארת יכול להתאים לדכאון, ייתכן גם של דמנציה או שניהם יחד, אבל כמובן שלא ניתן לאבחן את מצבו של אביך ללא הערכה ובדיקה. באשר לאיכילוב, ישנה מרפאה פסיכוגריאטרית המסונפת לבית החולים ונמצאת ברחוב הנרייטה סולד (צמוד לאיכילוב בחלקו האחורי) למיטב ידיעתי הם מבצעים הערכות גריאטריות, אפשרות אחרת היא בקופת החולים שם מבוטח אביך. בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה