זכרון לשמות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

28/11/2009 | 16:07 | מאת: מודאג

אילן שלום אני בן 58 ובשנתיים שלש האחרונות אני חווה ירידה בזכרון. התופעה באה לידי ביטוי בעיקר בזכרון לשמות. הערה : בעקבות פציעה, עברתי במהלך השנים מספר רב מאד של ניתוחים ורובם המכריע בהרדמה כללית. שאלותי: 1 - האם יש קשר בין ההרדמות הכלליות שעברתי לבין החלשות הזכרון 2 - כיצד אם בכלל ניתן לטפל בתופעה הנ"ל ? תודה מראש לתשובתך

28/11/2009 | 17:25 | מאת: אילן שפר

למודאג שלום יכול להיות קשר בין הרדמות כלליות לבין ירידה בזכרון אם כי ההשפעה היא אינדיבידואלית ותלויה בין היתר במספר ההרדמות, משך ההרדמות ומצבו הכללי של המטופל שעובר אותן. הצעד הראשון צריך להיות אבחנה ואותה ניתן לעשות במרפאות זכרון (לא מרפאה גריאטרית) מרפאות כאלה יש במרבית בתי החולים, הערכה כזאת מבוצעת ע"י נוירולוג או מרפאה בעיסוק, כפי שאני תמיד מציין, חלק מההערכה צריכה להיות שלילה של גורמים אחרים כמו עייפות, דכאון, דאגות !!!, ירידה בריכוז שהרבה מפרשים אותה בטעות כירידה בזכרון ועוד. ניתן לטפל בירידה בזכרון בדרכים מגוונות: 1. קיימות הרבה אסטרטגיות לשיפור הזכרון והן כוללות חזרתיות בכל צורה שהיא – בקול רם, בכתיבה, שימוש בעזרים לרישום: יומן, פנקסים, פתקים, ריכוז- להתרכז בכל פעם בפעולה אחת בלבד, להימנע מהפרעות כמו רעש, קישור של מידע עם מידע קודם ועוד. 2. שמירה על אורח חיים בריא: תזונה בריאה ומגוונת, פעילות גופנית קבועה (שלוש פעמים בשבוע) ופעילויות פנאי. 3. פעילות שכלית = גירויים למוח בכל דרך אפשרית -תשבצים, סודוקו, קריאה. היום גם יש תוכנות מחשב שונות שנועדו לשיפור הזכרון ואפילו "חדרי כושר למוח או כפי שהן מכונות גם חממות זכרון. בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה