האשמות שווא??

דיון מתוך פורום  גריאטריה

03/10/2008 | 16:22 | מאת: אירית

שלום חמותי בת 83, היא מתגוררת לבדה ובסך הכול די עצמאית. בחודשים האחרונים היא מתלוננת על גנבים שפורצים אליה הביתה, גונבים ומשחיתים דברים, מספר פעמים היא החליפה את מנעול הדלת אבל לדבריה בכל פעם הם משיגים את המפתח, פעם אחת אפילו טענה שהזריקו לה חומר הרדמה ואז גנבו מביתה דברים. מאז הכול החל, מצב רוחה ירוד, היא בחרדה ואינה מוכנה לצאת מהבית. תחילה חשבנו שגנבים אכן פרצו לביתה אבל לאחרונה גם החלה להאשים אותנו שאנחנו לוקחים לה דברים, אז בעצם הבנו שלא היו דברים מעולם. מיותר לציין שמאוד נפגענו מההאשמות שלה, בעיקר משום שאנחנו כל כך מנסים לעזור לה. מה עושים?? אירית

04/10/2008 | 20:24 | מאת: אילן שפר

אירית שלום מה עושים? תחילה על חמותך להיבדק כדי לנסות לאבחן ממה היא סובלת ומה גורם לה לחשוב שגונבים ממנה דברים. מובן שאיני מתיימר לאבחן כאן ממה סובלת חמותך, ייתכן שמדובר במצב בלבולי אקוטי (חריף, זמני) שנגרם בעקבות תרופות או אולי רמת אלקטרוליטים (מלחים) נמוכה בדם, אולם אפשרות נוספת היא שמדובר במחשבות שווא שיכולות להיות אופייניות לאנשים שסובלים מדמנציה בשלב כזה או אחר. במקרה הזה מדובר על מחשבות "פאראנואידליות" כלומר מחשבות רדיפה. חשוב לי להדגיש שחמותך באמת חושבת שהדברים שהיא מתארת מתרחשים, זה אינה בשליטתה ועבורה זה אמיתי. עובדה זו מפחידה אותה מאוד ואף גורמת לה לדיכאון. חשוב לא פחות שאתם כמשפחתה תבינו זאת ולא תתייחסו להאשמות שלה באופן אישי (עד כמה שזה אולי יישמע מוזר) אין לכם כל סיבה להיפגע, דווקא עכשיו היא זקוקה להרבה מאוד תמיכה מכם. בכל מקרה, קרוב לוודאי שעם טיפול תרופתי מתאים ניתן יהיה לשפר ואפילו מאוד את מצבה. שנה טובה

מנהל פורום גריאטריה