הנחה/החזר כספי לגבי תרופות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

02/10/2008 | 21:06 | מאת: רחל פ.

חמותי חולת אלצהימר מאובחנת.חברת קופח מאוחדת. לאחרונה קיבלה את התרופה:. seroquel 100 mg בקופח מאוחדת טוענים שזה לא על פי הנחיות רישום בפנקס התרופות. ולכן לא מוכנים לסבסד את מתן התרופה. המחיר מאוד יקר. היא איננה ניצולת שואה. האם אפשר לקבל עצה איך אפשר לממן זאת. בברכה רחל

03/10/2008 | 15:06 | מאת: אילן שפר

רחל שלום את אכן מעלה בעיה לא קלה של רכישת תרופות שאינן בסל הבריאות או שאינן מוכרות לצורך התוויות מסויימות ולכן קופות החולים אינן מסבסדות אותן. אני יודע שיש קופות בהן קיימת קרן רווחה שמסייעת ברכישת תרופות, קיימים גם ארגונים שונים שמסייעים ברכישת תרופות, אולם בשני המקרים מדובר בעיקר בסיוע לנזקקים שלעיתים אפילו את סכום ההששתפות שלהם אינם מסוגלים לשלם. יש תרופות שניתן לקבל עבורן הנחה דרך הביטוח המשלים. אני מציע להתייעץ בנושא עם העובדת הסוציאלית בסניף הקופה. שנה טובה והרבה בריאות.

03/10/2008 | 17:46 | מאת: רחל פ.

אילן שלום מודה לך על התשובה המהירה. תשובתך משאירה אותי באותו מקום. זו בעיה ידועה שמשרד הבריאות לא נותן לה פתרון אל אף שרופאים ממליצים על תרופות לא לפי התווי שלהם.אמשיך לחפש מימון לענין. תודה ושבת נפלאה רחל פריזנט

מנהל פורום גריאטריה