אלצהיימר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

08/11/2009 | 18:02 | מאת: יעל

שלום, האם כל חולה אלצהיימר "חייב" לקבל תרופות? כמו כן, מאחר וכל המצב חדש לנו במשפחה, היכן נוכל למצוא את זכויות החולה ? במי להעזר ? תודה רבה

08/11/2009 | 20:47 | מאת: אילן שפר

יעל שלום מידע הנוגע לזכויות החולה תוכלי למצוא באתר של האגודה לזכויות החולה www.patients-rights.org באשר לשאלתך הראשונה, אני לא מבין את כוונתך - האם המחלה מחייבת לקיחת תרופות? או האם חובה על המטופל ליטול תרופות לטיפול באלצהיימר? בעקרון כמובן שאי אפשר לחייב מטופלים בכלל ליטול תרופות וכך גם במקרה של מחלת האלצהיימר. התרופות הקיימות היום לאלצהיימר אינן מרפאות את המחלה אלא עשויות במידה מסויימת לעכב את התקדמות המחלה, בנגוד לטיפול תרופתי בסוכרת או בלחץ דם לדוגמא, בהם אי לקיחת התרופות עלולה להוות סכנת חיים, במקרה של אלצהיימר התקדמות המחלה עלולה להיות מהירה יותר אך לא ברמה של סכנת חיים (בכל מקרה הצלחת הטיפול התרופתי אינה וודאית בכל המקרים) אני מקווה שעניתי לשאלתך, אם לא , כיתבי אלי שוב. הרבה בריאות ובהצלחה.

09/11/2009 | 21:44 | מאת: יעל

אילן שלום ותודה על הענותך המהירה. אחדד את שאלתי. בן משפחתי נוטל תרופות ללחץ דם, סכרת. לפני מס' חודשים אובחן גידול במוחו כאשר הוחלט לא לנתחו. מקבל כדורים נגד פירכוסים (לא יכולה כרגע לנקוב בשם התרופה). מבחינת מצבו הקונגטיבי אובחן כסובל מדמנציה על כל המשמעויות ועל כל התופעות שלה. מקריאה בפורומים השונים, אני רואה כי חולי דמנציה-אלצהיימר נוטלים תרופות שמעיון הבנתי שהן למעשה תרופות פסיכוטיות. ומכאן מגיעה למעשה שאלתי - אותו בן משפחה לא מקבל תרופות אלו. האם מי שנוטלן אובחן כאדם שחייב לקבלן? לא מבחינת הצלת חיים אלא כדי להרגיעו מהתנהגותו? תודה רבה וערב טוב

מנהל פורום גריאטריה