אי שקט

דיון מתוך פורום  גריאטריה

05/11/2009 | 20:43 | מאת: יפי

אבי מתחיל להיות באי שקט החל משעה ארבע וחצי אחר הצהריים. הנויירולוג ביקש להגדיל את מינון הסירקוואל ל-2 טבליות, אך זה לא מרגיע אותו, ההיפך הוא עובר מכסא לכסא , מספה אחת לספה השנייה , הוא לא יושב במקום לרגע כשעה הוא רק מסתובב בחדר ולא מוצא לעצמו מנוח, האם יש לסירקוואל השפעה בכיוון של היפר אקטיביות, כי כך זה נראה, אבא שלי חסר מנוחה. אשמח על מענה

05/11/2009 | 23:52 | מאת: אילן שפר

יפי שלום לא סביר שסרוקוול יגרום להיפראקטיביות, את צריכה לזכור שני דברים: האחד שההשפעה המירבית של הכדור יכולה להיות גם אחרי מספר שבועות של טיפול, כך שאם המינון רק הועלה, עדיין מוקדם מדי לבדוק את יעילותו, שנית שאת מינון הסרוקוול אפשר להעלות בהדרגה עד ל750 מ"ג!! בכל מקרה אם הטיפול הזה לא ישיג תוצאות רצויות, אפשר להחליף טיפול לתרופה אנטיפסיכוטית אחרת, דבר שמקובל ברפואה בכלל. טיפול בהפרעות התנהגות או בדכאון, לדוגמא, הוא לא תמיד פשוט ולעיתים עובר זמן ומספר נסיונות תרופתיים עד שמשיגים הקלה בסימפטומים, כדאי אולי במקביל לבדוק האם נשללו גורמים אחרים לאי שקט של אביך כמו חוסר איזון בבלוטת התריס?? האם נבדק? בינתיים הרבה סבלנות ותחזיקי מעמד, אני בטוח שדברים יבואו על פתרונם.

מנהל פורום גריאטריה