גלי חום והזעה מוגברת

דיון מתוך פורום  גריאטריה

24/09/2009 | 11:50 | מאת: חדוה

אימי בת 84 סובלת מגלי חום והזעה מרובים המחייבים אותה לשהות מול מאוורר או מזגן רוב שעות היום במידה ואין כאלה בסביבה היא מגיעה למצב של חולשה ועילפון גם בערבים הקרירים של היום היא מתלוננת שרע לה מרוב חום ואנו נאלצים להדליק את המזגן למרות שלנו נעים, עד כמה שאני יודעת בד"כ בגיל הזה אנשים מתלוננים שקר להם מה יכולות להיות הסיבות לתופעה הזו של אימי? מחכה לתשובתך בתודה מראש. חדוה.

25/09/2009 | 20:32 | מאת: אילן שפר

חדוה שלום גלי חום ייתכנו גם אצל אנשים / נשים בגילה של אימך, התופעה אמנם אינה שכיחה אך קיימת, יכולות להיות מספר סיבות לכך. אני לא יודע אם אימך עברה ברור כלשהו ולמען האמת התופעה נוגעת במספר תחומים רפואיים. מערכת ויסות החום בגוף האדם היא מערכת מורכבת ובין היתר מעורבת בה מערכת העצבים (מרכז ויסות החום הוא במוח) והמערכת ההורמונלית, הסיבה עלולה כאמור להיות קשורה לגורם עיצבי (נוירולוג), הורמונים (אנדוקרינולוג), תפקוד יתר של בלוטת התריס לדוגמא עלול לגרום לגלי חום, תיתכן גם מעורבות של הורמונים כמו שקורה בגיל המעבר (גניקולוג), גלי חום יכולים להיות סממן של חרדה, דכאון, כאב או דלקת פנימית ומצאתי גם שייתכן קשר לגורמי סיכון שבדרך כלל קשורים למחלות לב (קרדיו -וסקולריים). כפי שאת כבר מבינה לי בוודאי קשה לתת כיוון מדוייק, אני מציע אולי שרופא המשפחה ירכז את הברור הרפואי לאימך, גם כדי שלא "תלכו לאיבוד" בין כל האפשרויות הקיימות. בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה