אנחנו מאבדים אותו אבל הוא את עצמו יותר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

12/07/2009 | 11:12 | מאת: אבי ד.

שלום רב! אבי זוגתי בן 72. לאחר3 התקפי לב אולם במצב גופני טוב. בשנה פלוס האחרונים הוא מאבד את עצמאותו ופחות ופחתו מבצע פעולות פשוטות כמו סגירת כפתור בחולצה. לטענתו, אין לו תחושה באצבעות ולכן לא יכול לתפקד. הבעיה החמורה יותר היא שהוא מאבד את הבטחון ועושה םחות ופחות פעולות בעצמו - לא בגלל יכולת אלא (להבנתי) בגלל פחת שלא יצליח. הזכרון שלו נחלש והוא מהסס להגיד דברים שמה חלילה יטעה. אנחנו ואשתו מאבדים אותו .... לאחר לחץ משפחתי הוא פנה למומחה מבלינסון וע"פ הנחייתו הוא עבר בדיקת MRI והכל תקין פיזית אולם .... שאלתי - מה הכיוון הנכון לטפל בו: קוגנטיבי? נוירולוגי? פסיכולוגי/פסיכיאטרי? שילוב/אחר? תודה רבה מראש, המחותן הדואג והאוהב.

13/07/2009 | 18:47 | מאת: אילן שפר

אבי שלום אתה מדבר על מספר תחומים שונים, אם כי כמובן שייתכן שקשורים זה לזה: פיזי - החולשה הלא מוסברת שלו לבצע פעולות, למרות שאתה כותב שמצבו הגופני טוב והכל תקין פיזית. שכלי - הזכרון שנחלש. נפשי - הבטחון שאבד. האם הרופא שבדק אותו נוירולוג? האם בוצעה הערכה מקיפה לחמך מלבד mri? האם רופא המשפחה בתמונה? כיווני הטיפול הם בדרך כלל לא או - או אלא גם וגם. בקיצור, אתה מתאר מקרה מורכב וחסרים בו הרבה פרטים כדי לתת לך תשובה מתאימה. אילן שפר www.ilanshefer.co.il

מנהל פורום גריאטריה