peg לחולה פרקינסון

דיון מתוך פורום  גריאטריה

05/07/2009 | 10:45 | מאת: דורית

שלום רב, אבי הוא חולה פרקינסון ומתקשה מאד בבליעה. לאחרונה ירד משמעותית במשקל והגיע למשקל 51 ק"ג (גובה 180 ס"מ). הומלץ לנו להתקין peg. אנו חוששים מירידה משמעותית באיכות החיים שלו וכן מהטיפול היומיומי ב peg.אנו גם חוששים שבתנועות לא רצוניות הוא עלול למשוך או להזיק לצינור. מה דעתך? בברכה דורית

05/07/2009 | 18:08 | מאת: אילן שפר

דורית שלום אתחיל דוקא מהשאלה שלך לגבי משיכת הצינור - הצינור מקובע לקיבה מבפנים באופן כזה שצריך למשוך אותו בחוזקה כדי שיצא, תנועה לא רצונית מקרית בד"כ לא תביא לשליפת הצינור, מה עוד שהוא ממוקם מתחת לבגד.הטיפול היומיומי בצינור פשוט מאוד. באשר לשאלה היותר משמעותית לגבי איכות החיים, ברור לך שאין לכך תשובה חד משמעית, מה עוד שההזנה היא רק חלק מאיכות החיים של חולים במצבו של אביך. היות שאביך מתקשה לאכול אני מבין שהברירה היא ממילא זונדה (צינור הזנה דרך הפה) או הpeg, מבין שניהם, להערכתי הpeg עדיף על זונדה שגורמת יותר אי נוחות למטופל, אם כי צריך לציין שכנראה אין הבדל משמעותי בסיבוכים שייתכנו בשתי השיטות (שאיפת מזון לריאות לדוגמא). אני מפנה אותך לקרוא שתי תשובות שלי בנושא בעמוד זה מה 19/2 ומה20/2. בהצלחה והרבה בריאות www.ilanshefer.co.il

06/07/2009 | 10:44 | מאת: דורית

תודה רבה

מנהל פורום גריאטריה