עצירות בזקנה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

04/07/2009 | 13:26 | מאת: טלי

אמי בת 86 כחודש לאחר שבר בצלעות כתוצאה מנפילה. בחודשים שלפני הנפילה אכלה מעט מאוד וירדה הרבה במשקל. לאחר הנפילה, בעקבות הכאבים בצלעות, כמעט ולא אכלה כשבמקביל טופלה במשככי כאבים. כעת אני מוודאה שהיא אוכלת 3 ארוחות מאוזנות ביום (מנות קטנות) אבל נוצרה בעיה של עצירות שגורמת לכאבי בטן חזקים. ניסינו לאבולקס שאמור להקל על היציאה אך זה לא עוזר. תה משלשל גורם לשלשול. נראה שהמעיים אבדו את יכולתם לתפקד והסבל גדול. מה עושים?

04/07/2009 | 22:59 | מאת: אילן שפר

טלי שלום מעיים בדרך כלל לא מאבדים את יכולתם לתפקד בתקופה כל כך קצרה אלא אולי כתוצאה משימוש ממושך מאוד במשלשלים וזה כמובן אינו רצוי. ישנם מספר דברים שניתן לנסות אצל אימך: ניידות - מיעוט תנועה הוא אחד הגורמים העיקריים לעצירות אצל אנשים מבוגרים, אני מניח שאימך ממעטת מאוד בניידות אחרי שנפלה, צריך להקפיד שתתהלך מדי יום ורצוי אפילו כמה פעמים ביום, גם אם זה לפרקי זמן קצרים בעזרה כמובן אם צריך. שתיה - מיעוט שתיה גם הוא גורם לעצירות, צריך להקפיד שאימך תשתה, מים או כל שתיה אחרת, אם אינה סובלת מסוכרת, אפשר לשלב מיץ שזיפים בשתיה שלה. תזונה עשירה בסיבים - פירות, ירקות, סלט עגבניות חתוכות עם שמן יכול מאוד לסייע ביציאות. לבולק - המינון המקסימלי הוא עד 30cc 3 פעמים ביום בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה