בדיקת CTA למוח וצוואר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

20/02/2024 | 23:45 | מאת: סופי

שלום רב לפרופ' מזרחי, בת 76 ןצריכה לבצע בדיקת CTA מוח וצוואר אני יודעת שהבדיקה מבוצעת עם חומר ניגוד של יוד ולי יש חשש לגבי היוד שיזריקו וגם חשש לגבי הקרינה עד כמה היוד והקרינה יכולים להזיק? תודה סופי

שלום רב 1. הקרינה לא אמורה להוות גורם סיכון משמעותי בבדיקה זאת 2. יוד כחומר ניגוד - במידה והחולה ידועה כסובלת מאי ספיקה כלייתית אזי קודם לביצוע הבדיקה יש להכין את החולה על פי פרוטוקול הקיים בכל מכון רנטגן, כדי למנוע פגיע כלייתית.

מנהל פורום גריאטריה