הזיות אצל קשישה בת 84

דיון מתוך פורום  גריאטריה

18/08/2023 | 21:56 | מאת: דגנית

‏שלום,אמי ‏בת 84.לא נוטלת תרופות באופן קבוע. גרה בגפה. ‏היא קצת מקוררת ואתמול היא ‏כנראה נרדמה מול טלוויזיה כרגיל, בישיבה על כורסה. ‏ואז היא דמיינה ‏שעל הספות בסלון יושבות שתי נשים ושני גברים, ‏ואז היא התחננה בפני הם שיעזבו את הבית היא רוצה כבר לישון אבל היא ממש לא התייחסו אליה כאילו הייתה כלב לדבריה.. ‏היא קמה במציאות הפיזית בקשה לטלפון הקווי וחייגה למשטרה (במציאות) ‏ואז ‏הגיעו מד״א, איחוד הצלה ומשטרה. ‏בדקו אותה רצו ‏לאשפז אותה אך סרבה ‏לכן בדקו אותה ועזבו…ברקע חיים קשים ביותר (מספר אובדנים, 3 אחים, ‏האחרונה לפני חמישה חודשים בגיל 60 סרטן אלים ביותר במערכת העיקול). ‏מקרה חירום כנראה דרדר את מצבה כפי שאני צפיתי וגם סובלת מדיכאון, לקויות שמיעה ועוד. ‏אני מאוד מוטרדת מהחלום האמיתי שהיה לה.. ‏השיח עם הדמויות ‏והתחנונים בפניהם שיעזבו כי היא רוצה לישון… ‏ ‏ממש עצוב…האם זה סימן של אלצהיימר? דימנציה? ‏תודה מראש

שלום רב ושבוע טוב לאור המידע שמסרת לי אמא צריכה לעבור הערכה על ידי פסיכו גריאטר

מנהל פורום גריאטריה