עירוי ברזל?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

24/07/2023 | 17:19 | מאת: רון

שלום אימי קשישה בת 93 סובלת ממוגלובין נמוך לפני כשנה קיבלה מנת דם כאשר היה לה 7.5 עכשיו יש לה 8.5 היא מאוד חלשה והברזל כדורים לא משפיע כל כך יש לה בצקות ולקחה פוסיד אבל הופסק לה כי זה מוריד לה ללחץ דם נמוך הרופא משפחה המליץ על עירוי ברזל בבית חולים כדי לאושש אותה יש לה גם שלשולים ( שוללים בדיקות פולשניות בשח הגיל הרופא לא ממליץ אולי טחורים פנימיים) בכל אופן שאלתי הם עירוי ברזל יכול להועיל להתאוששות? ולא יהיה תופעות לוואי שיכולות לסכן חיים? והאם מאשפזים בבית חולים בשביל עירוי ברזל? תודה

בוקר טוב מתן תוספת ברזל יכול לעזור לחולה להרגיש יותר טוב בהנחה שמדובר באנמיה עקב חסר ברזל. מתן תוך ורידי של ברזל יכול להינתן גם במסגרת בית חולים יום

27/07/2023 | 09:11 | מאת: רון

נאמר לי שמוגלובין 8.5 וברזל 33 עדיין לא ניתן לקבל עירוי ברזל או מנת דם בגובה כזה? ורק בדיקת דם נוספת בעוד שבועיים יהיה אפשר לבדוק שוב? כנראה יש טחורים פנימיים שגורמים לאיבוד הדם, לפעמים היה כאבי בטן עם שלשולים ועצירות אך זה בגלל כנראה הסירופ פרו 15 ברזל תופעות לוואי, שאלתי בשל הגיל 90 נאמר שבדיקות פולשניות מסוכן יהיה לעשות האם אולטרא סאונד קיבה יכול לבדוק אם הבעיה בקיבה של הדימום? תודה

מנהל פורום גריאטריה