דימום טחורים פנימיים ושלשול

דיון מתוך פורום  גריאטריה

02/07/2023 | 15:57 | מאת: אור

שלום אימי בת 90 יש לה בעית מוגלובין נמוך לפני כשבועיים היה 8.9 והשבוע עשינו ספירת דם שוב עלה ל9.6 הבעיה שכבר מזה 4 ימים סובלת משלשולין מימיים והיום במקלחת היו כמה טיפות דם על הרצפה ולאחריו עשתה שלשול , ( יש לה כנרטה טחורים פנימיים אבל פרוקטולוג אמר שלא כדאי להתעסק עם זה בגיל מבוגר כזה כמו קשרים ובדיקה פולשנית) אך אנו חוששים שלא ירד לה המוגלובין יותר מזה שמנו לה נר ומשחה של טחורים, לפני כשנה קיבלה מנת דם והיתה לוקחת כדורי מדללי דם ללב והפסיקן לה אותם כי זה גרם לדימום יותר , השאלה מה עושים מתי יש לבדוק שוב אם חוזר שוב דימום ? האם כדאי לעשות בדיקת צואה בנוסף ? שינו לה את כדורי הברזל לסירופ ברזל פרו 15 אולי זה מה שגורם לבעיה של דימום ושלשול? לא יכולה לבלוע כדורים, אשמח לעצה תודה

1.הייתי ממליץ לעקוב אחר רמות ההמוגלובין לפחות פעם בחודש 2.יש לשקול מתן מנת דם במידה ורמת ההמוגלובין הינה מתחת לשמונה 3. מתן ברזל אכן יכול לגרום לבעיות במערכת העיכול כגון עצירות ואו שלשול, נפיחות, בחילות, צרבות וכן צואה צבע שחור

מנהל פורום גריאטריה