עייפות יתר ומוגלובין נמוך.

דיון מתוך פורום  גריאטריה

01/06/2023 | 18:45 | מאת: אור

שלום אימי בת 93 יש לה דמנציה ומוגבלובין נמוך פעם אחרונה בבדיקת דם היה 10.4 יש לי 2 שאלות: 1. היא חשה עייפות רוב שעות היום רופא משפחה אומר שזה בשל גילה וככה זה בגיל כזה? 2. לפני שנה היה לה מוגלובין ממש נמוך שהיתה צריכה מנת דם, ואז התברר שזה בגלל המדללי דם שגרמו לאיבוד דם כמו בטחורים פנימיים אבל לא היה ניתן לעשות כלום בשל גילה ורופאים המליצו להפסיק לה את המדללי דם כי זה סיכון לכאן או לכאן איבוד דם וניתוח לא ניתן לעשות בגיל כזה, היא כבר שנה הפסיקה עם המדללי דם אך האם זה סיכון לבריאותה? תודה

על מנת לאבחן את הסבה לעייפות של אמא עליה להיבדק על ידי גריאטר 2. מפסיקים מתן מדללי דם כשיש חשש לדימום משמעותי, בכל מקרה כדאי להתייעץ בנידון עם המטולוג

מנהל פורום גריאטריה