כאבי ראש ופירוש של בדיקת CT

דיון מתוך פורום  גריאטריה

29/05/2023 | 09:17 | מאת: זינה

שלום. אני בת 82. יש כאבי ראש. שותה כדורים נגד יתר לחץ דם באופן קבוע. לחץ דם תקין. עשיתי CT ראש והנה ממצאים: ללא דמם, ללא אפקט מסה או סטיית קו אמצע. ללא קולקציה אקסטרה-אקסיאלית. מעל הטנטוריום צפיפות תקינה של החומר הלבן והאפור. עמדה נמוכה של טונסילות, עדיין בגדר הנורמה. החדרים תואמים גיל . הסתיידויות טרשתיות בעורקים תוך גולגולתיים. ללא האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד. מבנה תקין של ארובות העיניים. ציסטה מריטנסיה בסינוס המקסילרי השמאלי. פרט לכך אוורור שמור של מערות הפנים, תאי מסטואיד ואוזן תיכונה דו"צ. שינויים ניווניים במעבר קרניו-צרביקלי ב-TMJ דו"צ. מה פירוש של ממצאים האלה?

המשמעות היא שאין עדות למימצא פטולוגי, כלומר בעייה רפואית המחייבת התיילסות וטיפול

המשמעות היא שאין עדות לבעיייה רפואית המצריכה טיפול

מנהל פורום גריאטריה