סרוקוול ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

19/05/2023 | 03:20 | מאת: נינה

שלום. אימא שלי בת 91,סובלת מדמנציה מתקדמת.מקבלת טיפול בסרוקוול 25 מ"ג פעם ביום. לאחרונה התחילה להרגיש קושי בלרוקן את השתן וכאבים באיזור הלבלב. מילון לצרכן אני מבינה שזה יכולות להיות תופעות לוואי של התרופה. כמובן קבעתי תור לרופא משפחה (תור לגריאטר ארוך מידי). רציתי לשאול באופן עקרוני, האם תופעות הללו ייעלמו עם הפסקת הטיפול בסרוקוול ,כמובן בהנחה שהטיפול יוחלף ובהנחה שאכן מדובר בתופעות לוואי של סרוקוול.

שלום רב הדרך הטובה ביותר לאמת שאכן תרופה מסויימת גורמת לתופעות לוואי היא לנסות להפסיקה במידה והתופעות שתיארת אכן נעלמות לאחר מכן אזי קרוב לוודאי שמדובר בתופעות לוואי שנגרמות על ידי התרופה שהופסקה

מנהל פורום גריאטריה