מתקשה בהוצאת שתן.

דיון מתוך פורום  גריאטריה

24/04/2023 | 04:07 | מאת: אור

שלום ההורה שלי בת 90 היא סובלת מעצירות בגלל כדור ברזל , אך לפעמים זה עובר ולפעמים אף הופך לשלשולים, אבל דבר אחר שהופיע השבוע בגלל שראו בסיטי שיש לה אבנים פירורים בכליות לפני כחצי שנה, פתאום השבוע היא התחילה להתקשות בהוצאת שתן אתמול כמעט לא עשתה ורק לקראת הערב הצליחה, יש לה כאב באזור הבטן לאזור השלפוחית לקחתי אותה לרוםא המשפחה הוא חושב שזה כאבי בטן ונתן כדורים, השאלה אם היא יורדת במתן השתן האם יכול להיות שזו דלקת ( היום אעשה לה בדיקת שתן) והאם זה בגלל האבנים פירורים מתי יש לפנות בדחיפות לרופא שוב אם השתן שוב נחסם? תודה

שלום רב ייתכן ומדובר בזיהום בדרכי השתן הייתי ממליץ לבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית כמו כן יש לשקול ביצוע אולטרא סאונד של הכליות

24/04/2023 | 10:21 | מאת: אור

שלום עשיתי חה בדיקת שתן מחכה למשובה אך אין דלקת אבל עש קצת דם בשתן וניתן אנטיביוטיקה ציפורל מחכים לתרבית האם זה מסוכן או חולף? תודה

מנהל פורום גריאטריה