בן 97.5 אבקש להתייעץ

דיון מתוך פורום  גריאטריה

22/03/2023 | 15:09 | מאת: לורי

שלום רב , אבא שלי בן 97.5 הוא בן אדם בריא יחסית לגילו המופלג , המחלה העיקרית אי ספיקת לב , לחץ דם מאוד נמוך שיכול להגיע עד 80 (סיסטולי) אבל בדרך כלל הממוצע הינו 90 עד 100 היה מאושפז לפני כשלושה חודשים עם דלקת ראות קלה ולאחר השחרור הביתה הפך לסיעודי . האשפוז של שבוע הפך אותו לסיעודי , כמו כן לא הצלחנו לגמול אותו מקטטר . הוא מזהה את המשפחה , מתקשר , אוכל יחסית טוב אבל יושן כמעט כל היום . מפני שהוא לא שותה מספיק (כ 300 , 400 מ"ל ביום כולל החלב שבשיבולת שועל והקפה ) המליצו על עירוי נוזלים כפעמיים בשבוע בצורה איטית ובכמות של עד 1 ליטר - יש לו טיפול בית אנא ממך להתייחס למספר שאלות : 1. מה דעתך - האם העירוי נוזלים מומלץ והאם הוא לא יכול להשפיע לרעה על תפקוד הלב או הכליות ? 2. האם מומלץ איזשהו מולטיויטמין (עם ensure לא הסתדר ) 3. באופן כללי הסטורציה תקינה 97 ,בעת הליכה (מספר מטרים) עם הליכון בתוך הבית ועם השגחה הסטורציה יורדת ל75 ולאחר מנוחה של חצי דקה חוזרת לתקין - האם מומלץ להוסיף לו חמצן בעת ההליכה ? המון תודה ובריאות !

1. עירוי נוזלים אכן מומלץ 2. בהחלט ניתן לתת מולטיויטמין כמו למשל כדור צנטרום אחד ליום בבוקר 3. אכן מומלץ להוסיף חמצן בזמן הליכה

מנהל פורום גריאטריה