אמא מקבלת קוקטייל של כדורים פסיכאטרים ואיבדה קשר למציאות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

26/12/2022 | 06:39 | מאת: אליה

הי, אמא שלי בת 85, הייתה אישה סופר עצמאית, נפלה ואושפזה ועברה לכסא גלגלים. היא מאד לא השלימה עם המצב שלה ואי אפשר היה להביא לה מטפלת ונאלצתי להעביר אותה לבית אבות סיעודי. היא עושה להם הרבה בעיות ולפעמים צועקת הם התחילו לתת לה כדורים פסיכיאטרים להרגעה. היא רק 49 קג והם נותנים לה 2 פאראפן , קלונקס, 2 לוריוון וכדור שינה. בחדשיים שינו לה כבר כמה פעמים כדורים היה גם סרוקוול ומירו . מרגע שהתחילו עם הכדורים היא איבדה קשר למציאות, הפכה לדימנטית והרגשות שלה מתפרעים, עצובה ובוכה המון. הם כל הזמן טוענים שאין קשר לדימנציה והכדורים. אבל אני איתה בקשר יומיומי וראיתי את קו פרשת המיים. והמצב מדרדר מיום ליום. זה קרה בסך הכל לפני חדשיים. שתי שאלות האם המיקס הזה הגיוני והאם מצב כזה יכול לקרות והאם הוא הפיך. ממש חסר אונים. הוסף תגובה פתח

שלום רב הייתי ממליץ שאמא תעבור הערכה על ידי פסיכוגריאטר, שיאבחן מי מה היא סובלת וייתן לה טיפול מתאים

מנהל פורום גריאטריה