דמנציה - נוירולוג/פסיכיאטר גריאטרי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

01/11/2022 | 18:45 | מאת: תוהה

היי, אצל אבי חלה ירידה קוגניטיבית משמעותית במהלך החודש האחרון, ואיתה התעורר החשד לתחילתה של דמנציה. אנו מתלבטים לאיזה איש מקצוע לרשום אותו על מנת לטפל בנושא - האם מספיק לגשת לפסיכיאטר גריאטרי בלבד, או שנכון לגשת ולקבל חוות דעת גם של נוירולוג? התרחיש עליו חשבתי הוא שנוירולוג ידע לאבחן ולהציע תופעות רפואיות נוספות שאינן בהכרח דמנציה, כגון תת פעילות של בלוטת התריס שעלולה להשפיע על הזכרון.. האם נכון לגשת לשניהם, או שמספיק להיוועץ בפסיכיאטר הגריאטרי בלבד? תודה רבה

שלום רב פסיכו גריאטר יכול לאבחן את הבעייה מימנה אבא סובל, ועקב מה היא נגרמה

מנהל פורום גריאטריה