מדללי דם? אנמיה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

19/10/2022 | 14:18 | מאת: אורן

שלום אימי בת 91 לפני שנה התחילה כדורי מדללי דם עקב מסתמים ופרפור פרוזדורים, הבעיה שהמדלל גרם לה לאיבוד דם ואנמיה שהגיע ל7.5 ואז ניתן לה מנת דם ועקב כך הוחלט ע״י הקרדיולוג ורופא המשפחה להפסיק לה את המדללי דם כי זה סיכון לכאן או לכאן ואיבוד דם גם מסוכן וכבר כמעט כחצי שנה היא ללא מדללי דם, השאלה היא: האם כדאי להתייעץ שוב עם רופא המשפחה או הקרדיולוג אם להחזיר לה את המדללי דם כי זה מפחיד שללא מדללי דם יש סיכון חלילה לשבץ? או שלהשאר במצב הקיים? תודה

שלום רב יש מקום להתייעץ בשנית עם קרדיולוג חשוב לברר מהי הסיבה לירידה בהמוגלובין

08/11/2022 | 10:01 | מאת: אורן

המקור כנראה טחורים פנימיים לאחר שיחה פרוקטולוג ורופא משפחה לא המליצו לנו על טיפול בגיל כזה ולאור מכלול בריאותה ? השאירו אותנו במצב זה ללא מדללי דם כדי לא לגרום לירידה במוגלובין? תודה

מנהל פורום גריאטריה