שטף דם.

דיון מתוך פורום  גריאטריה

15/07/2022 | 13:56 | מאת: אורן

שלום שאלה לגבי קשיש אם פתאום מופיע סימן של שטף דם כזה בצבע סגול כחול בזרוג היד אולי מהכסא הנייד קרה? מה עושים במקרה כזה רופא אורטופד ראה זאת ואמר שזה קורה אצל קשישים ושזה חולף? תוך כמה זמן זה חולף ואיך נזהרים במקרים כאלו כי הם רגישים הקשישים? מה גם שכף היד קצת רגישה והאורטופד אומר שזה מניוונים בכף היד לאור גילה או שהיד עשתה תנועה לא נכונה אבל בצילום ראו שאין שבר? אודה לך על תשובה לגבי שטף דם ואיך להמנע וכמה זמן זה חולף? תודה

שלום רב שטפי דם תת עוריים נגרמים בשכיחות גבוהה באופן כללי אצל קשישים עקב שינויים עם הגיל במבנה העור וכלי הדם ובעיקר אצל קשישים שלוקחים מדללי דם כמו למשל אספירין

21/07/2022 | 12:04 | מאת: א

היא לא לוקחת כבר מדללי דם כי זה גרם לה לדימום וירידה משמעותית במוגלובין בהוראת בית החולים הופסק, השאלה באמת זה בגלל רגישות מהרמה מהמיטה לכסא ובגלל הגיל?

מנהל פורום גריאטריה