מוגלובין נמוך.

דיון מתוך פורום  גריאטריה

11/07/2022 | 14:24 | מאת: אור

שלום אימי קשישה בת 90 לפני חודשיים ירד לה המוגלובין ל7.5 היא אושפזה וקיבלה מנת דם לפני חודש היה על 10.9 והיום עשינו לה בדיקת דם נוספת זה על 10.3 ( היה לה דימום בגלל מדללי דם שגרמו כנראה לדימום בטחורים פנימיים הופסק לה המדללי דם ע״י המלצת בית החולים) אך השאלה אם אחרי מנת הדם היה על 10.3 ואחרי חודש 10.9 והיום 10.3 מה עושים במקרה כזה? כי מאז ההפסקת מדללי הדם אין דימום בטחורים, וגם אמרו לנו בשל מחלות כרוניות לא מומלץ על ניתוח, האם רמת המוגלובין מ10.9 ל10.3 סבירה? או שהיא צריכה עירוי דם? לוקחת כדור ברזל פעם ביום . תודה

שלום רב אין הבדל משמעותי בין 10.9 ל-10.3. בהנחה שאמא מרגישה טוב, אין צורך במתן מנת דם נוספת

מנהל פורום גריאטריה