התייעצות לגבי טחורים בגיל הזהב? אנמיה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

18/05/2022 | 18:31 | מאת: שואל

שלום האם קשיש סיעודי בן 90 יכול לסבול מטחורים פנימיים מדממים? אם הוא סובל מאנמיה ולוקח כדורי ברזל שגורמים לו לעצירות גם , האם בגיל כזה שיש לו מחלות כרוניים לחץ דם ואי ספיקת לב, לא יהיה כדאי לעבור בדיקת לונסקופיה פולשנית ?כי לפי הבנתי זה סיכונים שיכול לגרום לניקובים בקיבה, הוא לוקח מדללי דם שהופסקת כרגע ע״י רופא בגלל שזה גורם להאצת הדם מאז התחלת המדללי דם יוצא דם מפח הטבעת לפני לא היה בעיה כזו. האם בדיקת פרוקטולוג יכולה לסייע בגיל זה? עם כל בעיות רקע רפואיות ? המוגלובין ירד מאז המדללי דם וניתן מנת דם כרגע. תודה

שלום רב הייתי ממליץ בשלב ראשון ליפנות לרופא גסטרואנטרולוג לצורך קבלת ייעוץ. לאחר מכן, הייתי ממליץ ליפנות לגריאטר לייעוץ לצורך השלמת התמונה

21/05/2022 | 20:30 | מאת: שואל

שלום פנינו לגסטרולוג הוא אמר שבגיל כזה יכול להיות סיבוכים וסיכונים, יכול להגרם ניקובים בקיבה מבדיקה פולשנית, בקשר לגיראטריה אם במעדה ורופא המשפחה מסרב לתת הפניה לרופא גיריאטרי? תודה

מנהל פורום גריאטריה