אנמיה? ספירת דם מצורפת

דיון מתוך פורום  גריאטריה

06/05/2022 | 14:01 | מאת: ספירתדם

שלום רב דוקטור, אישה בת 93. מצרף ספירת דם מהשבוע האחרון. בבדיקה לפני כשבועיים הייתה לה חומצה פולית נמוכה - 6.0 nmol/L. המוגלובין כעת 11.6, לפני זה 11.3. ברזל לפני כחודש יצא 74 µg/dL.ויטמין B12 יצא 1,319. התחילה לקחת לפני כשבוע 5 מ"ג חומצה פולית בכל יום. לוקחת גם ברזל כבר תקופה ארוכה באופן יומיומי. מלינה על עייפות/תשישות משמעותית בשבועות האחרונים. האם זה יכול להיות בגלל המוגלובין מעט נמוך? האם כדאי לתת לה זריקת המוגלובין לדעתך? חשבנו שאולי החומצה הפולית תשפר את התחושה שלה, אם החוסר גרם לאנמיה מגלובלסטית, אבל טרם יש שיפור. אולי זה עניין של זמן. הקריאטינין שלה גם גבוה אך נמצא בירידה (1.35 בבדיקה האחרונה). בכל אופן, מצרף תוצאות ספירת דם מלאה: WBC K/µl 8.8 NEUT% % 80.6 NEUT.abs K/µl 7.1 LYM% % 14 LYMP.abs K/µl 1.2 LUC% % 1.2 MONO% % 3.4 MONO.abs K/µl 0.3 EOS % % 0.9 EOS.abs K/µl 0.1 BASO % % 0.3 BASO abs K/µl 0 RBC M/µl 3.83 HB g/dl 11.6 HCT % 38.7 MCV fL 101 MCH pg 30.2 MCHC g/dl 29.9 RDW % 16.2 MACRO% 10.8 MICRO % 0.5 HYPO % 31.8 PLT K/µl 206 MPV fL 10.6 LUC abs K/µl 0.11 נשמח לשמוע מה דעתך ומה יכול לגרום לתשישות / מה אפשר לעשות בנידון. תודה רבה!

שלום רב תודה עבור המידע והשאלות לאור מורכבות הנושא עלייך ליפנות לגריאטר בקופה לצורך קבלת מענה לשאלותייך

מנהל פורום גריאטריה