חיידק ססטיס דרמטיטיס, אם רשמתי נכון, בשתן

דיון מתוך פורום  גריאטריה

03/01/2022 | 23:49 | מאת: ענת

לאבא היתה עצירת שתן של כ-3 ימים, במיון יצא שתן עכור בורדו, אך ללא מדדי דלקת, או זיהום פעיל. אך crp90. בתרבית מצאו שיש לו חיידק שיש לכולנו בגוף, והוא יתנקז עם קטטר ששמו לו לשבוע. עצירת שתן גרמה לדילריום, וגם עם הקטטר לא ראיתי שהדילריום נסוג. אולי במעט. האם קטטר קבוע מרע את מצבם של קשישים דמנטיים, וגורם להחמרה דמנטית. מה פשר crp גבוה, ללא מדדי דלקת.

1. יש לשקול ניסיון גמילה מהקטטר תוך מספר ימים 2. crp גבוה בהחלט יכול להעיד על זיהום בשתן הייתי ממליץ לשלוח בדיקת שתן לכללית ותרבית, ולהתחיל במתן טיפול אנטיביוטי

מנהל פורום גריאטריה