מחלת נפש אצל אמא שלי בת 70

דיון מתוך פורום  גריאטריה

16/10/2021 | 10:41 | מאת: שירי

היי. אמא שלי בת 70 וניכר שהיא מאבדת את שפיותה לחלוטין. היא כבר לא מתפקדת קוגניטיבית. נרגנת מאוד. מקללת את כל הסובבים אותה. צועקת אפילו על אנשים זרים. לא שומעת כבר ככ טוב. חושבת שכולם תוקפים אותה ושונאים אותה (בצדק). החיים שלנו הופכים בלתי נסבלים בגללה והיא הופכת לנטל כבד. אני רוצה לברר מה ניתן לעשות? האם יש אפשרות לאשפז אותה במוסד כלשהוא שבו תקבל טיפול נאות. לצערי היא עדיין מודעת וצלולה חלקית מאוד וכנראה תסרב לאשפוז. אבא שלי עדיין חי איתה באותו בית וסובל גם הוא. היא אפילו הוציאה לו צו הרחקה בעבר והוא נאלץ להזרק מביתו כי המשטרה לא סופרת או מתעמקת במקרים כאלה. אני אובדת עצות. אנא עזרו לנו.

הייתי ממליץ לך לקחת את אמא לפסיכוגריאטר לצורך ביצוע הערכה והחלטה טיפולית

23/10/2021 | 13:57 | מאת: שירי

השאלה אם היא תרצה. האם יש כאלה במסגרת הקופה?

מנהל פורום גריאטריה