טיפול סרוקואל בדמנציה בגיל 91

דיון מתוך פורום  גריאטריה

09/10/2021 | 23:30 | מאת: אבי

בת 91 ברקע איס"ק כליות כרונית GFR 14, קריאטינין 3, המוגלובין10 גר%. איס"ק לב , דמנציה, אנמיה על רקע איסק כליות. מטופלת ELIQUIS, FUSID , CARVEDILOL, ויטמין D3, אלוריל ו ELTROXIN50, ברזל במתן פומי ומתן VENOFER 200 IV כל חודש, ARANESP80 SC כל שבוע. מאוזנת לחץ דם115/65 דופק60 סטורציה 97. עם טיטולים , מתן שתן תקין. לשינה מקבלת חצי כדור STILNOX סיעודית 24/7 מטופלת ע"י עובדת זרה. בחודשים אחרונים אי שקט על רקע דמנטי מתהלכת ומתיישבת במשך רוב שעות היום דבר הדורש תמיכה ועזרה בזמן התניידותה ( הפחד מנפילות) מגביל מאוד את תפקוד העובדת הזרה שלא יכולה לרגע לעזוב את המטופלת לבד. השינה עם חצי סטילנוקס היא יחסית טובה אך קיימים ימים עם ערנות יתר במהלך השינה. שאלתי : מה הניסיון לגבי תרופות שיקלו הן על שינה טובה יותר והן תפקוד טוב יותר (עד כמה שניתן) במהלך היום ,לשמור אותה רגועה וממוקדת יותר ופחות תנועתיות ואי שקט פסיכומוטורי? האם ניתן לתת SEROQUEL 25 מג (אולי חצי כדור בגלל מחלות נלוות וגיל)במהלך היום או הלילה (בהתחשב בגילה ובמחלות הנלוות נוטלת חצי STILNOX לפני שינה שלא תמיד עוזר) או כל תרופה אחרת. אודה לקבלת הכוונה ויעוץ.

לשואל הנכבד שלום רב, לאור מורכבות הבעייה שהצגת הייתי ממליץ לך לפנות לפסיכוגריאטר, לצורך הביצות הערכה והחלטה טיפולית

מנהל פורום גריאטריה