עירוי ברזל ואנמיה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

09/06/2021 | 19:55 | מאת: שלומית

שלום, אמי בת ה-90 נמצאת במוסד סיעודי וסובלת מאנמיה קשה שמקורו אינו ידוע. הצוות החליט כעת לתת לה עירוי ברזל פעמיים בשבוע. בבדיקת דם לפריטין לפני כמה חודשים (לפני העירויים) הערך היה גבוה אבל ברזל וטרנספרין נמוכים. האם עלולים להיות סיכונים מעירויי ברזל חוזרים? תודה.

שלום רב, בכל עירוי באשר הוא קיימות סכנות כאלו ואו אחרות מעצם טיבה של הפעולה! החלטה על מתן עירוי דם כפי שבמקרה שלפנינו, ניתנת על ידי צוות רפואי, שכל נתוני החולה מונחים לפניו!

מנהל פורום גריאטריה