המלצה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

26/01/2021 | 14:33 | מאת: נעמי

שלום, ביקרנו אצל גריאטר לבן אדם בן 90, ויצאנו עם המלצות שאנחנו לא בטוחים בהן. ברקע מחלת לב. 1. תוספת ציפרלקס - אין לו דיכאון או אפילו קרוב אבל הוא גר לבד ויכול להיות שלפעמים מרגיש בודד. פעם נתנו לו רמוטיב והפסקנו כי לא היה שינוי וצורך. 2. תוספת אביקסה - יש לו ירידה בזיכרון אבל לא במצב של דמנציה. האם זה באמת משהו שכדאי לקחת? משפר את הזיכרון ברמה ששווה לקחת? חוששים מתופעות לוואי. אם כבר לוקחים, לא עדיף אקסלון? 3. הפסקה של אלוריל - שגריאטר אחר נתן לו בעבר בעקבות חומצה אורית גבוהה כדי שלא יהיה גאוט. יש אי ספיקת כליות creatinine 1.4. 4. הפסקה של סימבסטטין - כי גורם לירידה בזיכרון ואין צורך בגיל הזה. האם זה באמת לא טוב? לא ישפיע על מחלת לב? 5. הפסקה של אומפרדקס - לוקח בגלל צרבת וכדי להגן על הקיבה, לוקח אספירין.

שלום רב כפי שנהוג במקרים דומים במידה וההמלצות לא מקובלות עליכם יש ליפנות לרופא, שהנכם סומכים עליו שיבדוק את החולה, יעבור על כל החומר, וייתן את המלצותיו

מנהל פורום גריאטריה