זיהוי וטיפול בבעיה במעי בגיל המבוגר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

16/01/2021 | 13:41 | מאת: אלי

האם יש טעם לעבור בגיל 86 קולונוסקופיה, אם מתעורר חשד לגבי המעי? כמו כן, האם ניתן בגיל הנ"ל לגלות פוליפים במעי ולכרות אותם באמצעים אחרים - לא בקולונוסקופיה אמיתית או וירטואלית?

שלום רב, ביצוע הבדיקה המצויינת לעיל, כמו כל בדיקה ,תלוי בתועלת שהניבדק יפיק מבדיקה זאת! יש להתייעץ בנידון עם הרופא שאמור לבצע בדיקה זאת! לגבי כריתת פוליפים, נכון להיום, הדרך היחידה להסרתם, היא באמצעות קולונוסקופיה, ואו ניתוח, תלוי בגודל הפוליפ

מנהל פורום גריאטריה