דילריום לאחר ניתוח כיס מרה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

09/01/2021 | 21:01 | מאת: שני

שלום, אבי בן 69, בריא ברקע, עבר לפני כחודשיים ניתוח להוצאת כיס מרה שהסתבך. בעקבות הניתוח הונשם והורדם, עבר טרכאוסטומיה וכיום עדיין מונשם. במהלך האשפוז עבר פרפור לבבי שבעקבותו עשה cva. במהלך השבועות האחרונים ניסו להעירו אך כל פעם התעורר באי שקט. קיבל מספר ימים הלידול אך עדיין היה בחוסר שקט. לפני כשלושה ימים הפסיקו את חומר ההרדמה ( פרופופול ) והחלו בטיפול של קלונקס 5 מ"ג ×3 וסרקוול 50 מ"ג × 2. אבי נמצא במחזורים של ערות ושינה, כשמתעורר לעיתים מתקשר איתנו ( עונה עם הראש לשאלות של כן ולא, מדבר עם השפתיים לעניין) ולעיתים מתעורר באי שקט - נע בחוסר נוחות ולא רגוע. יש לציין כי לפני הניתוח אבי היה אדם בריא, פעיל, חזק, עובד בעבודה פיזית. איך מטפלים במצב כזה? איך מוציאים מטופל ממצב הדילריום הזה? האם הטיפול שמקבל מתאים למצבו? לתשובתך אודה.

שלום רב, אכן מדובר במקרה מורכב! הייתי ממליץ לך לבקש שמומחה בגריאטריה ייבצע הערכה לאבא

מנהל פורום גריאטריה