התאבנות של הגוף ובעיקר של הרגליים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

30/05/2009 | 16:09 | מאת: מנו לוי

שלום, אבי בן 77, לא אדם בריא,חולה מנייר ובפוליציטמיה ורה מתקדמת , החל להתלונן על כאבים מפושטים ולא קבועים במקומות שונים בגוף ומיד אחר כך החלה הדרדרות ביכולת התנועה שלו, עד כדי חוסר יכולת לקום וללכת. בימים האחרונים ממש התאבן וכמעט שאינו מצליח לקום מן המיטה. מזה זמן, כנראה בשל דיכאון שאופף אותו, הוא ישן 15 שעות ביממה, מה שלא עוזר כנראה להתאבנות שלו. נבדק נויירולוגית, סי טי של האיברים הפניימים, סריקות שלד,הולטר זרימת דם ברגליים ומה לא. בפועל,לא אותר שום ממצא קליני חריג אך הוא ממשיך לסבול מכאבים ובעיקר מחוסר יכולת ללכת ולהפעיל את הגוף.

01/06/2009 | 14:16 | מאת: אילן שפר

מנו שלום אם אני מבין נכון, אין שום ממצא פיזי שיכול להסביר את "התאבנותו" של אביך (לא ברור לי האם גם כשמנסים להעמיד או להוליך אותו עם עזרה, הוא אינו מסוגל או שרק באופן עצמאי אינו מסוגל?) אני לא מתיימר כמובן לאבחן מה גרם למצבו של אביך אבל אני כן יכול להגיד לך שבהעדר כל ממצא אחר, הדכאון שאתה מציין במכתב הוא אחד ה"חשודים" העיקריים במצבו של אביך. האם אביך טופל או מטופל בדכאון? צריך לקחת בחשבון שאצל אנשים קשישים בדכאון, התלונות יהיו דווקא של מחלות "גופניות" ולא כי מצב הרוח שלהם ירוד. באותו הקשר, די בזה שבמשך תקופה (לא בהכרח ארוכה) אביך ישן רוב שעות היממה וגם ביתר השעות לא פעיל, לגרום, לדוגמא, לדלדול שרירים חמור שימנע ממנו להתהלך ואפילו לעמוד. מה מצבו התזונתי?? בהנחה שאולי כן כאבים הם הגורם העיקרי ל"התאבנות" האם מוצה הטיפול בכאב?? אני מאחל לכם הרבה בריאות אילן שפר www.ilanshefer.co.il

מנהל פורום גריאטריה