דמנציה וסירוב לגשת לאבחון /טיפול

דיון מתוך פורום  גריאטריה

20/02/2020 | 14:06 | מאת: אסנת

שלום רב, אבי בן ה 83 מתפקד באופן עצמאי, מנהל שיחות יומיומיות רציונליות במשך רוב הזמן וחי עם אימי בביתם בשנה האחרונה החל להראות סימנים של דמנציה . בהתחלה שכח היכן הניח דברים אולם בחודשים –שלושה האחרונים המצב קצת החמיר והוא סבור שיש אנשים שנכנסים לבית וגונבים לו את הציוד של התחביב שלו, וכשאנחנו מוצאים אותם הוא מסרב להכיר בכך שלא גונבים לו דבר. אני רוצה לציין שהוא מאד כועס ומדוכא עקב כך ש'דברים נגנבים ממנו ' , ובאופן כללי, למעט הנושא הזה כרגע, אין סימפטומים נוספים. חשבנו לקחת אותו לגריאטר או פסיכוגריאטר אולם הוא מסרב בכל תוקף לכך, ולנו אין יכולת להכריח אותו לכך. השאלה היא איך אנחנו יכולים לקדם את תהליך הטיפול בו, הן מבחינה פורמלית ובעיקר על מנת להקל עליו (וכמובן גם על אמי) תודה

הייתי מציע לנסות לקבל את הסכמתו לכך שפסיכוגריאטר יערוך ביקור בביתו לצורך ביצוע הערכה וקבלת החלטה טיפולית

מנהל פורום גריאטריה